Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

5 τρόποι για να ξεκινάτε καλά την Ημέρα σας!

Αισθάνεστε αρκετά αγχωμένοι και πιεσμένοι μέσα στην Ημέρα; Το ξέρετε, ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα πολύ κακό ξύπνημα και όχι σε αντικειμενικούς παράγοντες μέσα στην καθημερινότητα;

Ο τρόπος με τον όποιο ξεκινάμε την αρχή της ημέρας μας, καθορίζει αρκετά και τον τρόπο με τον όποιο θα εξελιχθεί και η συνέχεια της. Εάν, για παράδειγμα, ξυπνήσετε αναστατωμένοι και αποπροσανατολισμένοι, οι πιθανότητες είναι πολλές στο να είστε και στην δουλειά σας έτσι και καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Για αυτόν τον λόγο, ό,τι μπορείτε να κάνετε για να σηκώνεστε από το κρεβάτι σας ξεκούραστοι, ήρεμοι και αισιόδοξοι .... αξίζει σαν προσπάθεια .... και φυσικά μπορεί να επιτευχθεί !!!

Οι παραγωγικοί και αποτελεσματικοί άνθρωποι δεν είναι έτσι χωρίς προσπάθεια. Για να είσαι δημιουργικός, αυτό απαιτεί σχεδιασμό, αφοσίωση και πολύ καλή διαχείριση του χρόνου. Μην απογοητεύεστε ....!!! Το καλό νέο είναι ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να το πετύχει, αρκεί να ακολουθήσει με επιμονή και υπομονή κάποιες κατευθύνσεις.

Ποιες είναι αυτές οι στρατηγικές, που μπορούν να μας κάνουν πιο δημιουργικούς και να ξεκινάμε με θετικό τρόπο την ημέρα μας;

  1. Φτιάξτε το πλάνο της ημέρας και προετοιμαστείτε για αυτήν: Προετοιμαστείτε για την ημέρα, που ακολουθεί, από το προηγούμενο βράδυ. Μην περιμένετε να ξημερώσει, για να οργανώσετε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις. Για παράδειγμα, κάντε μία λίστα με ό,τι έχετε να κάνετε την επόμενη ημέρα, ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε αύριο στην δουλειά σας, ακόμα και το κολατσιό που θα πάρετε μαζί σας. Εάν έχετε παιδιά, βάλτε τα και εκείνα σε αυτόν τον τρόπο διαχείρισης. Θα τα εκπαιδεύσετε στο να είναι πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά στην ενήλικη ζωή τους. Μην ξεχνάτε ... το περισσότερο τακτοποιημένοι από το βράδυ ... το λιγότερο αγχωμένοι το πρωί ...!!!
  2. Ενεργοποιηθείτε με δραστηριότητες που σας δίνουν χαρά: Τι πιο ωραίο και ανακουφιστικό, να ξεκινήσετε την ημέρα σας κάνοντας κάτι, που σας γεμίζει με ενέργεια και θετικότητα!! Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Πρωινή άσκηση .... βόλτα με τον σκύλο .... δυνατά μουσική καθώς ντύνεστε .... ένα πολύ γευστικό πρωινό !!!
  3. Απολαύστε ένα υγιεινό πρωινό: Καλύτερα είναι να σηκωθείτε λίγο νωρίτερα και να ετοιμάσετε ένα δυνατό και υγιεινό πρωινό στον εαυτό σας ενισχύοντας με ενέργεια τον οργανισμό σας !!! Γιατί σκεφτείτε ... το αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη, θα μπορoύσε να κινηθεί;
  4. Μην επιτρέψετε στην τεχνολογία να σας αποσυντονίσει: Πολλές φορές όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, η πρώτη μας κίνηση  είναι να τσεκάρουμε το κινητό ή το e-mail. Εκτός κι αν είναι κάτι επείγον, διαφορετικά είναι μία πολύ κακή συνήθεια, γιατί μας βάζει στο ξεκίνημα της ημέρας με άγχος και προβληματισμό. Ας είναι η πρώτη μας κίνηση να δούμε έξω από τα παράθυρο το μεγαλείο της ανατολής .... να πούμε καλημέρα και να φιλήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα .... να φροντίσουμε τον εαυτό μας ....!!!
  5. Μην αναπτύσσετε έντονους και γρήγορους ρυθμούς: Εάν κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν καθώς ξυπνήσετε, ας τα κάνετε ... αλλά με κανονικούς και ήσυχους ρυθμούς. Εάν δεν μπορείτε μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια. Και αν δεν υπάρχει βοήθεια, επιτρέψτε στον εαυτό σας να τα κάνει στην συνέχεια της ημέρας. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινάτε την ημέρα σας ανεβάζοντας πρωί πρωί 150 παλμούς !!!
   Αθανασιάδου Μαρία - Ψυχολόγος
www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου