Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

10 Στοιχεία ... που προσθέτουν Γοητεία !!


Και ποιος άνθρωπος δεν θέλει να νιώθει και να είναι γοητευτικός προς τους τρίτους ανεξαρτήτως φύλου ...; Μερικοί και μερικές διαθέτουν "γοητεία", χωρίς να προσπαθούν ιδιαίτερα και είναι ένα προσόν, που τους ανοίγει δρόμους σε όλα τα επίπεδα. 

Υπάρχουν χαρακτηριστικά, που όταν κάποιος τα υιοθετήσει στη συμπεριφορά του, του προσθέτουν bonus έλξης; Ποια είναι αυτά;

  1. Ο Αυθορμητισμός: Όταν είμαστε ειλικρινείς και εκφράζουμε αλήθειες με πηγαίο τρόπο, χωρίς να προσβάλλουμε και με σεβασμό στους γύρω μας, αυτό εκτιμάται πολύ περισσότερο από το "στυλιζαρισμένο" ύφος, που υποδηλώνει παρασκήνιο και στρατηγική.
  2. Το Χιούμορ: Είναι κάτι που ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό και ψυχισμό. Μειώνει το στρες, διευκολύνει την επικοινωνία και σε κάνει πιο ευχάριστο και συμπαθή. Βέβαια το χιούμορ είναι ένα χαρακτηριστικό, που απαιτεί και αυτό μία ισορροπία, γιατί εύκολα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή, όταν δεν διέπεται από σεβασμό και εκτίμηση.
  3. Ο Ενθουσιασμός και η Αγάπη προς τη Ζωή: Τα συγκεκριμένα στοιχεία βγάζουν έντονα θετική ενέργεια, γιατί εκφράζουν ζεστασιά, πάθος και λάμψη. Σε αυτό το σημείο δεν χωρά καμία προσποίηση και μιμητισμός, γιατί είναι πράγματα που πηγάζουν μέσα από την ψυχοσύνθεση του καθενός.
  4. Η Δημιουργικότητα και η Επιθυμία για τους Στόχους: Όταν θέτεις στόχους και τους διεκδικείς, αυτό σημαίνει ότι έχεις ενδιαφέρον για προχώρημα στη ζωή και για ανέλιξη. Δεν υποδηλώνει κανένα βάλτωμα και στασιμότητα, προκαλείς εμπιστοσύνη στους τρίτους και δείχνεις ότι διαθέτεις δυναμισμό.
  5. Η Αυτοπεποίθηση και Αυτογνωσία: Όταν ξέρεις πολύ καλά τον εαυτό σου και πιστεύεις σε αυτόν είναι μεγάλο προτέρημα, που αντανακλάται και στη συμπεριφορά. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να έχεις επίγνωση όλων των στοιχείων της προσωπικότητας σου, να γνωρίζεις και να αποδέχεσαι τα δυνατά και τα τρωτά σου σημεία και παράλληλα να έχεις την διάθεση να δουλεύεις προς το καλύτερο τις αδυναμίες σου.
  6. Η Κοινωνικότητα: Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται με άνεση τις κοινωνικές του σχέσεις, είναι επικοινωνιακός και έχεις καλούς τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς, μεταδίδει μία ανάλογη άνεση και στο περιβάλλον του. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα στις διάφορες κοινωνικές συνθήκες και να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε ό,τι ανάγκη προκύψει.
  7. Το Ενδιαφέρον για τον Κόσμο και για το Καινούριο: Ο άνθρωπος που κυνηγά τις εμπειρίες και τις νέες πληροφορίες, που επιθυμεί να ανοίγει καινούριους ορίζοντες στην ζωή του, προκαλεί εύκολα το ενδιαφέρον και των τρίτων, γιατί αυτομάτως τους βάζει με αυτή τη στάση ζωής σε αυτό το άνοιγμα.
  8. Η Ικανότητα να είσαι Καλός Ακροατής: Ο γοητευτικός άνθρωπος ξέρει να εκφράζει καλά τις απόψεις του και να τις υπερασπίζεται, αλλά ξέρει πολύ καλά να ακούει και τους άλλους και να είναι ανοιχτός σε σκέψεις, που διαφέρουν από τις δικές του. Δεν είναι μονόπλευρος και απόλυτος, αλλά αντιθέτως βγάζει θετικότητα σε ό,τι διαφορετικό του παρουσιαστεί.
  9. Η Αυτονόμηση: Η υλική και συναισθηματική ανεξαρτητοποίηση ήταν και είναι δυνατά στοιχεία στην προσωπικότητα ενός ατόμου. Οι άνθρωποι, που πατάνε γερά στα πόδια τους και δεν έχουν ανάγκη τα "δεκανίκια", εκπέμπουν δύναμη, ασφάλεια και ωριμότητα.
  10. Το Μυστήριο: Δεν ταυτίζεται με την "μυστικοπάθεια" και δεν εννοούμε την άρνηση για μοίρασμα ... αλλά το να αφήνουμε και τους ανθρώπους γύρω μας να διεκδικούν να μας μάθουν καλύτερα.
   Αθανασιάδου Μαρία - Ψυχολόγος
www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου