Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Διαρκούν πολύ ... οι "Καλοκαιρινοί Έρωτες";


Αυτό είναι ένα σύνηθες ερώτημα, που θέτει ο κόσμος μεταξύ τους, αλλά και στους Ειδικούς. Το Καλοκαίρι προσφέρεται για έντονους και παθιασμένους έρωτες, κάτι που φοβίζει τους ανθρώπους, γιατί θεωρείται δεδομένο, ότι οι γνωριμίες που γίνονται στα πλαίσια των Καλοκαιρινών Διακοπών έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Αυτό αληθεύει, λοιπόν;

Το Καλοκαίρι, και μάλιστα η περίοδος ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, προκαλεί μία χαλαρότητα σε πολλά επίπεδα. Πόσο μάλλον στο ερωτικό ! Φεύγουμε μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, απολαμβάνουμε τον ήλιο, την θάλασσα, διασκεδάζουμε .... Όλα αυτά συνηγορούν στο να γίνουμε πιο επικοινωνιακοί και να άρουμε αναστολές, που πιθανόν να έχουμε ως άτομα στην καθημερινή μας ζωή. Γνωρίζουμε πιο εύκολα κόσμο, γινόμαστε περισσότερο κοινωνικοί και αυθόρμητοι, κάτι που δίνει ένταση και στην ανάγκη μας να φλερτάρουμε και να σχετιστούμε ερωτικά. Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά !! Το ζήτημα βρίσκεται στις προσδοκίες και στον τρόπο, που θέλουμε να σχετιστούμε με τους "Καλοκαιρινούς Έρωτες". 

Η ένταση και το πάθος του Καλοκαιρινού Έρωτα είναι πολλές φορές τόσο μεγάλα και γρήγορα, που αυτό ενδέχεται να μας απομακρύνει από την Λογική. Το συγκεκριμένο συναίσθημα βιώνεται από τους ανθρώπους σε τόσο μεγάλο βαθμό, που για το σύντομο χρονικό διάστημα της γνωριμίας μας αισθανόμαστε, ότι πετάμε στα ουράνια και ότι έχουμε βρει το άλλο μας μισό. Αυτή η διαδικασία, δυστυχώς, μας βάζει σε περιπέτειες συναισθηματικές .... Χωρίς να αποκλείουμε την πιθανότητα ένας έρωτας του Καλοκαιριού να διαρκέσει .... είναι λίγο επίφοβο να δίνουμε και να επενδύουμε ερωτικά σε μία σχέση, που συνάπτεται σε χρόνο μηδέν .... Αναλογεί να χαιρόμαστε για τις μοναδικές και ξεχωριστές ερωτικές στιγμές, που ζούμε .... αλλά δεν "πείθουμε" τον εαυτό μας, ότι θα εξελιχθεί σίγουρα σε μία μακροχρόνια σχέση, γιατί το πιο πιθανό είναι να απογοητευτούμε. Κρατάμε την "εμπειρία" και καλό είναι να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για τα δυνατά συναισθήματα, που μας έδωσε ... και στη συνέχεια εξετάζουμε την πιθανότητα, για το αν μπορεί στην πορεία αυτή η εμπειρία να πάρει "σάρκα και οστά" ....!!

Δεν αισθανόμαστε τύψεις ... δεν το βάζουμε κάτω ... δεν πετάμε πάνω σε "ροζ συννεφάκια" ... το απολαμβάνουμε ... το ζούμε συνειδητοποιημένα 100% ... λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες "προφυλάξεις" ... και χαιρόμαστε για την συναισθηματική ζεστασιά, που μας προσφέρει την στιγμή, που το βιώνουμε !!! 

   Αθανασιάδου Μαρία - Ψυχολόγος
www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου